
قطعات درب آسانسور ممکن است از قطعات ضروری درب مانند قفل درب باشند و یا از قطعات جانبی مانند درایو و ریموت کنترل. به هر حال برای افرادی که می خواهند یک درب آسانسور عالی برای ساختمان خود انتخاب کنند، شناخت این قطعات و لوازم جانبی در خرید بهترین درب به آنها کمک خواهد کرد.
در صورتی که درب آسانسور خود را از مجموعه پریسما آسانبر خریداری کرده اید، با ضمانت و خدمات پس از فروش موجود، لازم نیست بابت تعمیر و تعویض هیچ قطعه ای نگران باشید؛ اما در غیر این صورت پریسما تنها فروشنده درب آسانسور کامل در انواع مختلف است و نه فروش قطعات. در نتیجه ما اینجا قطعات آسانسور را معرفی می کنیم و کاربرد آنها را عرض میکنیم تا هنگام خرید درب، وقتی صحبت از مشخصات درب می شود، بتوانید موضوع را به خوبی درک کنید.
مقدمه ای در مورد عملکرد درب آسانسور جهت درک اجزای آن
جهت شناخت قطعات و اجزای درب آسانسور لازم دیدم در ابتدا چند نکته در مورد نحوه عملکرد درب آسانسور رو شرح بدیم.
اولین نکته اینکه در سیستم کلی آسانسور ما دو درب احتیاج داریم؛ یکی درب کابین آسانسور و دیگری درب طبقات آسانسور.
دوم اینکه چند مدل درب متفاوت داریم که ممکن است برخی قطعات در آنها متفاوت باشد. دسته بندی اصلی انواع درب آسانسور در دو مدل تمام اتوماتیک و نیمه اتوماتیک می باشد. در درب نیمه اتوماتیک، درب کابین به صورت اتوماتیک و درب طبقه (اولین دربی که هنگام ورود به کابین آسانسور باز می کنید) به صورت لولایی باز می شود. در این حالت شما قطعات و یراق آلاتی نیاز دارید که در درب تمام اتوماتیک وجود ندارد.
در درب تمام اتوماتیک هر دو درب بدون دخالت شما باز و بسته می شوند؛ در نتیجه قطعاتی مانند مکانیزم، ریل و … در درب طبقه نیاز است که در مدل تمام اتوماتیک وجود ندارد.
البته برای دیگر انواع درب آسانسور مانند درب های بالا جمع شو گیوتینی یا درب های اتوبوسی در یک سری آسانسور های قدیمی نیز قطعات مجزایی نیاز است. البته ما در اینجا در مورد قطعات درب آسانسور اتوماتیک و نیمه اتوماتیک صحبت می کنیم؛ چرا که هم اکنون در تاریخ اردیبهشت 1402، رایج ترین درب های آسانسور هستند.
مکانیزم درب طبقه و کابین؛ مهم ترین قطعه در درب اتوماتیک
مکانیزم شامل اجزای کوچکتری مانند موتور الکتریکی، قرقره، تسمه یا سیم بکسل و درایو می باشد و در ادامه همه را معرفی خواهیم کرد. مکانیزم مهم ترین عضو در قطعات درب آسانسور است که در عملکرد نرم و بهینه درب آسانسور کاملا تاثیر گذار است.
در کابین قطعا باید مکانیزم داشته باشد و درب طبقه در مدل های لولایی و ساده قطعات ساده تری دارند.
مکانیزم درب طبقه برخی از قطعات مکانیزم درب کابین مانند موتور الکتریکی را ندارد و با عملکرد مکانیزم کابین جابجا می شود.

لته ها، فریم و چارچوب درب؛ مهم ترین قطعات جهت دوام و ظاهر درب آسانسور
لته درب آسانسور همان قطعه بزرگ درب است که هنگام عملکرد مکانیزم و باز شدن درب توسط قرقره ها روی پروفیل یا تسمه مکانیزم درب حرکت می کند.
فریم و چارچوب نیز حد فاصل بین دیوار و لته ها هستند و درب طبقه آسانسور را نگه می دارند.
این موارد از قطعات درب آسانسور مستقیما روی ماندگاری درب و زیبایی آن موثر هستند. مخصوصا لته ها را می توان در رنگ و طرح های مختلف طراحی کرد. عموما لته ها از فولاد با روکش رنگ یا استیل، شیشه، تماما استیل و ترکیب این موارد ساخته می شوند.

انکودر؛ یک قطعه موثر در عیب یابی و بهبود دقت و کیفیت با و بسته شدن درب آسانسور
انکودر در درب آسانسور عملکرد تشخیص حرکت درب را دارد و از آن برای کنترل موقعیت درب استفاده میشود. بسته به نوع درب و سیستم درب، انکودر ممکن است به چندین شکل در درب آسانسور مورد استفاده قرار بگیرد.
هدف از استفاده از انکودر در درب آسانسور، تشخیص و کنترل حرکت درب، حفظ سرعت و عدم لرزش در هنگام باز و بسته شدن درب، کنترل دقیق موقعیت درب و حفظ توازن بار در سیستم آسانسور است. به علاوه، انکودر میتواند برای مانیتورینگ و کنترل وضعیت درب، شناسایی عیب و خطاهای درب و سیستمهای مرتبط با آن استفاده شود.
