
اگر تازه وارد در صنعت آسانسور هستید و یا اگر قصد خرید آسانسور را دارید لازم است انواع درب آسانسور را بشناسید. زیرا درب آسانسور نقش حیاتی در کل آسانسور دارد؛ به لحاظ ایمنی، زیبایی، کاربری و هزینه های نگهداری.
در اینجا می خواهیم انواع درب آسانسور را فراتر از معرفی نوع اتوماتیک و دستی معرفی کنیم و این محصول صنعتی را از زوایای مختلف مورد بررسی قرار دهیم. برای مثال می خواهیم تنوع این محصول از سیستم کلی آسانسور را از جنبه های مختلف مانند انواع جنس، نوع بازشو، نوع کاربری، محل نصب و امکانات جانبی معرفی کنیم.
انوع درب آسانسو بر اساس مدل بازشو
مدل بازشو درب آسانسور به این معنی است که لته های درب چگونه با حرکت خود، مسیر را به داخل کابین و یا خروج از آن باز می کنند. انواع مرسوم این حالت که اکثر ما آن را در ساختمان های اداری و خانگی دیده ایم، مدل های کشویی یا تلسکوپی هستند. اما این تمام آن چیزی نیست که وجود دارد!
در مرحله اول:
- یا افقی باز می شود؛
- یا عمودی.
در مرحله دوم:
- یا کشویی/تلسکوپی باز می شود
- یا سانترال
- و یا ترکیب سانترال-تلسکوپی در تعداد لته های بالاتر.
نمونه هایی از درب ها با بازشو اتوبوسی یا سینوسی نیز در بازار موجود است که به یک سری دلایل فنی برای آسانسور های تجاری و خانگی مناسب نیستند. اجازه دهید با تصویر این موضوع را شفاف تر کنیم:

انوع درب آسانسو بر اساس جنس
جنس و متریال بکار رفته در ساخت هر محصولی، می تواند تنوعی بر انتخاب متقاضی باشد. درب آسانسور نیز از این قائله جدا نیست و صنایع ساخت قطعات آسانسور برای ارائه محصولات متنوع از نظر ظاهر، قیمت و نوع کاربری، درب های مختلفی به بازار ارائه کرده اند. استیل و ورقه های فولادی از پیشکسوتان در ساخت لته ها و فریم های درب آسانسور هستند. با افزایش تقاضای بازار و کشف راه حل های ایمن سازی شیشه با لمینت و سکوریت کردن آن، درب های تمام شیشه نیز به خانواده متریال های ساخت درب اضافه شده اند. به صورت کلی درب آسانسور را به لحاظ جنس می توان در چند مورد زیر دسته بندی کرد:
- تمام شیشه
- تمام استیل
- استیل و شیشه
- فولادی با روکش استیل
- فولادی با روکش رنگ
البته نمونه های بسیار کم یاب و کم مخاطب از درب هایی با لته های چوبی نیز طراحی شده اند که متقاضیان زیادی ندارد. قطعا آنچه میبینید گویا تر از آنچه است که می خوانید؛ به تصاویر زیر دقت کنید:

انوع درب آسانسو بر اساس نوع کاربری
کاربری به مفهوم نوع آسانسور و موارد استفاده از آن است. قطعا آسانسور خانگی با آسانسور تجاری و صنعتی متفاوت است. به همین جهت پیشتازان صنایع آسانسور برای افزایش طول عمر درب و استفاده آسان از آن، مدل های مختلفی را به این منظور طراحی کرده اند. به عنوان مثال ما نمونه های درب های صنعتی را با امنیت بالا و استاندارد های ضد حریق و ضد جرقه مشاهده می کنیم. این تنوع را می توان در چند دسته زیر معرفی کرد:
- درب آسانسور صنعتی
- درب آسانسور باربر
- درب آسانسور خانگی مسافربر
- درب آسانسور خودروبر
- درب آسانسور گیوتینی
انوع درب آسانسو بر اساس طراحی و ux یا تجربه کاربری
برخی به دنبال دربی هستند که فقط بتوانند راهی به کابین بیابند؛ اما برخی به امکانات بیشتری دقت می کنند. در این دسته می توانیم به درب های زیر دقت کنیم:
- درب های نیمه اتوماتیک
- درب های تمام اتوماتیک
همانطور که از نام آنها پیداست، نحوه باز و بسته شدن دربها در اینجا مطرح است که به دست شما انجام شود، یا سیستم آسانسور زحمت آن را بکشد. درب های نیمه اتوماتیک را اغلب در ساختمان های مختلف دیده اید که با فشردن دکمه پنل، کابین در محل حاضر می شود، درب کابین به صورت اتوماتیک باز شده و قفل درب طبقه باز می شود؛ اما شما به صورت دستی باید درب لولایی طبقه را باز کنید.
در درب تمام اتوماتیک شما فقط یک دستور فراخوان از طریق فشردن دکمه پنل ارسال می کنید و درب های آسانسور به صورت خودکار باز و بسته می شوند. مدل هایی از درب ها با پنل کارتی نیز طراحی می شوند که اغلب برای دانشگاه ها یا مراکز خرید جهت تردد افراد خاص تعبیه می شوند.
انوع درب آسانسو بر اساس محل نصب
احتمالا فکر می کردید که برای ورود و خروج از کابین آسانسور تنها یک درب وجود دارد! دفعه بعدی که وارد آسانسور شدید بیشتر دقت کنید و شما شاهد دو درب خواهید بود: یکی درب طبقه آسانسور و دیگری درب کابین آسانسور.
ساده تر بگم وقتی کابین در طبقه مورد نظر نباشد، باز هم یک درب ایمنی در طبقه حضور دارد که مانع افتادن افراد به داخل چاه آسانسور می شود. جالب اینجاست که در یک سیستم آسانسور تنها یک درب کابین وجود دارد و در هر طبقه یک درب طبقه مجزا. مکانیزم اصلی و موتور درب روی درب کابین نصب می شود و هر بار که در طبقه ای ایست می کند، درب طبقه را با خود باز می کند.
انوع درب آسانسو بر اساس ظاهر و امکانات جانبی
تمام تجهیزات مورد استفاده بشر هر روز مدرن تر و مجهزتر می شوند. در آسانسور نیز از این بروزرسانی ها بی بهره نبوده است. قبلا یک کابین و درب آسانسور ساده اختراع شده و هم اکنون شاهد استفاده از نورپردازی های زیبا، استفاده از پنل های لمسی، فتوسل نقطه ای و پرده ای، ریموت کنترل های راه دور و درایو های کنترل سرعت و حرکت نرم لته ها در درب آسانسور هستیم.
در یک دسته بندی دیگر می توان درب های آسانسور را بر اساس تعداد لته مشخص کرد که کاملا به اندازه درب، فضای چاهک آسانسور و کاربری آسانسور بستگی دارد. در صورتی که در رابطه با انتخاب نوع درب برای آسانسور خود دچار سردرگمی شده اید، با مشاورین فروش ما در پریسما تماس بگیرید. بهترین کیفیت و بیشترین خدمات پس از فروش را در درب های آسانسور پریسما خواهید یافت.